◉ - Το Κέντρο Ημέρας ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Δρ. Σ. Ι. Κωτσόπουλου – Παιδοψυχίατρος και με απόφαση του Υπουργού Υγείας Καθηγητή Ψυχιατρικής Κώστα Στεφανή.
◉ - Εντάχθηκε το 2002 στο Εθνικό Σχέδιο Δράση με την ονομασία ΨΥΧΑΡΓΩΣ και άρχισε να λειτουργεί το Δεκέμβριο του 2004. Έκτοτε έχει αναγνωρισθεί και με μεταγενέστερες υπουργικές αποφάσεις. Το Κέντρο εγκαταστάθηκε στο νέο–κλασσικό κτήριο Μάνεση 400 τμ. στο Μεσολόγγι, το οποίο έχει πλήρως ανακαινιστεί.
◉ - Με δωρεά από τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ το 2007 οικοδομήθηκε στον προαύλειο χώρο του κτηρίου παιδότοπος και αίθουσα ειδικά διαμορφωμένη για ομαδικές θεραπείες.
◉ - Επίσης με δωρεά από τον Σύλλογο «Association FEMMES D’EUROPE aisbl- Γυναίκες της Ευρώπης» διαμορφώθηκε αίθουσα Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης.
- Δραστηριότητες του Κέντρου Ημέρας.
Το Κέντρο Ημέρας προσφέρει υπηρεσίες για αξιολόγηση, διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά κυρίως προσχολικής ηλικίας με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος(ΔΑΦ) και Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή (ΑΓΔ), δηλαδή σοβαρή καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας.
Βασικό μέλημα του Κέντρου Ημέρας είναι η διάγνωση και η εντατική θεραπευτική παρέμβαση να πραγματοποιούνται όσο το δυνατόν νωρίτερα (πριν την ηλικία των τριών ετών) προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Ηπρώιμη διάγνωση και η εντατικήθεραπευτικήπαρέμβαση συμβάλουν στην πρόληψη της κοινωνικής απόρριψης και περιθωριοποίησης του παιδιού με ΔΑΦ και ΑΓΔ καθώς επίσης και στη βέλτιστη ψυχοκοινωνική και σχολική προσαρμογή του.
Το Κέντρο Ημέρας στοχεύει επίσης στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας σχετικά με τη ΔΑΦ και τη σημασία της έγκυρης και έγκαιρης παραπομπής για διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση στην προσχολική ηλικία. Στη θεραπευτική προσπάθεια χρησιμοποιούνται σύγχρονες θεραπευτικές μέθοδοι επιστημονικά τεκμηριωμένης αποτελεσματικότητας.
Το προσωπικό του ΚέντρουΗμέρας ενημερώνεται συνεχώς για τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις στο πεδίο της ΔΑΦ και εκπαιδεύεται σε καινοτόμες μεθόδους θεραπευτικής παρέμβασης.